Dječija mašta podstakla kreativnost: Din napravio bilijarski sto i privukao cijelo selo na zabavu

Din Gačić, 11-ogodišnji dječak iz sela Bičeri, nedaleko od Kaknja,  umjesto što bi većinu dana koristio mobilni telefon i gledao sadržaje na TikToku i ostalim internetskim platformama, danonoćno osmišljava nove ideje koje će realizovati u svom dvorištu i zabaviti se kao što su se djeca nekada zabavljala i igrala.

Ovaj dječak koristi internet, ali samo ponekad. Telefon mu brzo dosadi i onda se posveti svome kreiranju.

Kada kažemo kreiranje, ne mislimo na jednostavne “projekte” koje djeca svakodnevno provode sa svojim roditeljima. Din je odlučio napraviti svoj bilijarski sto.

Njegov otac kaže da često idu zajedno u grad odigrati po jednu partiju bilijara, pa ljubav prema tim zajedničkim trenucima je učinila da se druženje prolongira i kod kuće.

Kuglice je pravio od domaćih jabuka, a obojio ih temperama. Već je poznato da Din ima bilijarski sto, pa se s njim igra njegov brat, otac, drugovi iz sela, a ponekad i njegova mama.

A on je sretan i ovo nije kraj, svašta nešto će Dinu naumpasti kako bi uživao u trenucima svoga djetinjstva i stvarao kvalitetne uspomene, s kojima će biti ponosan jednoga dana kada odraste.

 

 

 

Za ViPromo pisala Bratislava Terzić