Definitivno važi: Niste bili u Visokom ako niste jeli ćevape kod “Ihtijarevića”

Ćevabdžinica Ihtijarević – tradicija na našoj strani

Koliko puta su se naši sugrađani nalazili u situacijama da ih neko “izvana” pita o čuvenoj ćevabdžinici “Ihtijarević”. “Da li još uvijek rade? Jesu li im i danas specijaliteti onako dobri? Nikada neću zaboraviti ćevape iz Visokog….. ”

Spoj tradicije, vrhunskih okusa i kvalitete mesa rezultiraju samo najbolje, a to su ćevapi, hamburgeri, pileći specijaliteti i mnoga druga jela majstora ovog zanata.

Pileći file i ražnjići

Kako je grad Visoko od davnina poznat po zanatima poput kožarstva, tako su nezaobilazni i specijaliteti od visočkog mesa.

Ćevabdžinica “Ihtijarević” je tradicionalna ćevabdžinica i restoran brze hrane i specijaliteta sa roštilja. Tradicija ugostiteljstva u porodici Ihtijarević se proteže od 1931. godine i naš ponos su zadovoljni kupci koji svakodnevno uživaju u ćevapima, suđukicama i pljeskavicama čiju smo recepturu razvijali dugi niz godina.

Pljeskavica

Posebna delicija su naši hamburgeri koji u svojoj jednostavnosti pružaju vrhunac gastronomskog užitka.

Hamburger

Lokacija je sami centar grada a objekat se prostire na preko 160 kvadrata i kao takav omogućava primanje velikog broja gostiju a rezervaciju za ekskurzije ili tematske večeri možete izvršiti na broj telefona 061488110.

Spoljašnji izgled objekta

Stari Visočani kažu: “Nisi bio u Visokom ako nisi pojeo ćevape kod Ihtijarevića”