„DA SE NE ZABORAVI“: U MZ Radovlje i ove godine realizovane sportske igre mladih

MZ Radovlje i ove godine angažovala je Organizacioni odbor za pripremu i realizaciju XV po redu  kulturno-sportske manifestacije, sportskih igara mladih, pod nazivom „Da se ne zaboravi“, a povodom sjećanja na poginule borce – šehide ove visočke mjesne zajednice.

Uz učešće većeg broja sportista, kako iz Radovlja tako i drugih mjesnih zajednica, održana su takmičenja u sportskim disciplinama mali nogomet, trčanje na 100 i  200 metara, skok u dalj, gađanje vazdušnom puškom…

Upriličen je i prigodan program koji je započeo učenjem časnog Kur'ana, uz lijepe ilahije, dramski program i recital „Sjećanja“, čime je obilježeno čuvanje od zaborava i sjećanje na najbolje bosanske sinove koji su svoje živote ugradili u temelje naše domovine.

Ljetni pljusak, koji je iznenadio učesnike i rashladio užarenu atmosferu, nije spriječio odigravanje finalne malonogometne utakmice. Navijalo se vatreno i žestoko, a na kraju je pobjednički pehar pripao ekipi City Tujlići koja je savladala ekipu NB Visoko.

Predsjednik Organizacionog odbora Tajib Mihaljević najavio je realizaciju ove kulturno-sportske manifestacije i naredne godine, a organizatori se ovim putem zahvaljuju sponzorima koji su pomogli realizaciju XV sportskih igara i omogućili dodjelu nagrada najuspješnijim takmičarima i ekipama.

GS