CIJENE ROMINGA ZNAČAJNO PADAJU: Donosimo tarife za sve zemlje u regionu

Operatori će u periodu od 1. jula 2019. godine do 30. juna 2020. godine primjenjivati sljedeće prosječne maloprodajne cijene:

Odlazni pozivi: 0,27 KM/min – BH Telecom, Telekom Srpske, HT Mostar.

SMS poruka: 0,11 KM BH Telecom, Telekom Srpske, 0,10 KM HT Mostar.

Mobilni Internet: 0,27 KM/MB BH Telekom, Telekom Srpske, HT Mostar.

Cijene odlaznih poziva prema Bosni i Hercegovini (BiH) za postpaid i prepaid korisnike iz BiH, kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji bit će snižene za 25-27 posto. Cijena odlaznih poziva prema BiH za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji i Kosovu će biti snižena za 85-92 posto.

Cijena dolaznih poziva za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će biti snižena za 13-20 posto. Cijena dolaznih poziva za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji i Kosovu će biti snižena za 87-97 posto.

Cijena za poslanu SMS poruku za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će biti snižena za 6-17 posto. Cijena za poslanu SMS poruku za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji i Kosovu će biti niža za 71-88 posto.

Cijena za 1 MB prenosa podataka za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će biti niža za 27-31 posto. Cijena za 1 MB prenosa podataka za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji i Kosovu će biti snižena za 94-99 posto.

Podsjećamo, u Beogradu je početkom aprila potpisan regionalni sporazum o roamingu koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cijene ovih usluga u zemljama Zapadnog Balkana. Cijene roaminga će u prvoj fazi od 1. jula biti snižene za 27 posto, a od 1. jula 2021. godine očekuje se potpuno ukidanje roaminga za Zapadni Balkan.