CEFE program poduzetničke podrške u Visokom: Odabrane dvije najbolje poslovne ideje

Grad Visoko putem Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti i Udruženja trenera CEFE u BiH, zaključili su ugovor o udruživanju sredstava i saradnji krajem 2019. godine. Uz podršku Ambasade SAD-a u BiH, proteklih nekoliko mjeseci realizovali su projekat podrške u poduzetništvu.

Jučer su u prostorijama Društvenog centra Visoko potpisani ugovori sa dva učesnika Programa, čiji su biznis planovi najbolje ocjenjeni. Odabrana je biznis ideja Agović Aide – „Čupa bags“ i Karavdić Mevlane – „Elltech“, koje će dobiti po 5.000 KM za podršku u razvoju biznisa.

Podsjećamo, u okviru programa poduzetničke podrške u gradu Visoko, održana su tri modula obuke za polaznike CEFE programa, te je početkom augusta prezentirano 13 poduzetničkih ideja od strane korisnika ovog programa.

Organizatori ističu kako se Grad Visoko istakao među 12 lokalnih zajednica, učesnica ovog programa, te da su sve ideje iz programa bile kvalitetne. Gradska uprava sa nadležnom službom u narednom periodu podržavat će ovakve programe i pružati podršku mladim poduzetnicima.

 Press Grada Visoko