BZK “Preporod”: Vidimo se u Visokom u neko bolje vrijeme pravedne vlasti

Poštovani članovi i simpatizeri BZK “Preporod” i ljubitelji folklora. Ovih dana od vas je stiglo više upita kada će se u Visokom održati koncert u sklopu Međunarodnog festivala muzike i folklora “Bosanske zimske radosti”.

Na žalost moramo vas obavijestiti da koncert u Visokom neće biti održan i da se Festival iz Visokog preselio u Sarajevo i Zenicu.

Održavanje festivala folklora je pokrenuto s ciljem afirmacije Visokog i Bosne i Hercegovine, poboljšanja turističke ponude, kao i afirmacije naše kulture i tradicije. Na žalost aktuelna vlast nije izvršila svoje obaveze ni za prethodni festival, iako se radi o iznosu od samo 2000 KM i time nam jasno dala do znanja da je jedna ovakva manifestacija u Visokom nepoželjna.

Da se radi o strateškim ciljevima aktuelne vlasti pokazuju i odluke o usvajanju Budžeta za 2020. godinu, gdje je kultura potpuno eliminisana.

Hvala vam na podršci i vidimo se u Visokom u neko bolje vrijeme pravedne vlasti.

Za sve one koji žele uživati u brojnim sadržajima Festivala pozivamo da dođu u Sarajevo, općinu Novi Grad Sarajevo u ponedjeljak 30. januara u 14:00 sati u Multimedijalnu salu na otvaranje Festivala.

BZK “Preporod”