Bugarski TV producent Asen Asenov u Visoko do sada doveo 45 grupa gostiju

Bugar, Asen Asenov, već sedam godina je veliki prijatelj Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, a u Visoko je do sada doveo ukupno 45 grupa bugarskih gostiju. Radi se o čovjeku koji je televizijski producent, ima i svoj tv show, a do sada je snimio i 5-6 filmova o Bosanskoj dolini piramida, pa s pravom možemo reći kako je i najveći promotor bosanskih piramida u Bugarskoj. I ove godine je među prvima u Visoko stigao sa organiziranim grupama gostiju, pa smo dolazak iskoristili i za kratki razgovor.

– „Svoju prvu grupu u Visoko sam doveo prije sedam godina i od tada, pa evo do danas taj broj je narastao na ukupno 45 organiziranih grupa koje su u Bosansku dolinu piramida stigle sa mnom. Na samom početku sam doveo 2-3 grupe, a onda su ljudi preko mojih filmova, preko društvenih mreža i drugih medija putem kojih govorim o Visokom, saznali za projekat i počeli masovno dolaziti, a Visoko je našlo svoje mjesto i u ponudama bugarskih turističkih agencija.“ – priča nam Asenov.

O projektu istraživanja Bosanske doline piramida u Bugarskoj se zna jako puno, veliki broj Bugara je do sada posjetio Visoko i našu zemlju, a mnogo je onih koji se u Visoko vraćaju svake godine, kao i onih koji dođu nekoliko puta godišnje.

– „Ovo je jako priznat projekat u Bugarskoj, ljude interesuje istraživanje historije, ali i veza koju imamo preko bogumila. Visoko je naša glavna odrednica, a naravno nakon Visokog obilazimo i druge znamenitosti, stečke, Blagaj i Bunu, te Međugorje, a sve su to predivna mjesta u ovoj predivnoj zemlji.“ – kazao nam je Asenov.