Brojni gosti iz Češke i Italije vikend proveli u Bosanskoj dolini piramida

Predpraznični vikend i dane pred obilježavanje Svjetskog dana rada, 1.maja, za posjete Bosanskoj dolini piramida iskoristile su organizirane grupe gostiju, koje su u nedjelju 28.aprila u Visoko stigle iz Češke i Italije.

Iako godinama sezona u Bosanskoj dolini piramida počinje s početkom mjeseca maja, prethodni vikendi, kao i ovaj iza nas, u Visoko su doveli ponovo veliki broj posjetilaca. Kao što smo pomenuli, nedjelja je bila rezervisana za goste iz Češke i Italije, koji su u najvećem broju bili prisutni u Kompleksu Ravne, uz nezaobilazne goste iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona, koji vikend pred praznike i slobodne dane koriste za posjet Visokom.

– Ovo nam nije prvi dolazak, već nam je nekako postalo tradicionalno da vrijeme početkom maja provedemo ovdje u Visokom, da obiđemo Bosansku piramidu Sunca, te da se napunimo energijom koju nudi mistični kompleks tunela Ravne. Sve je predivno, svake godine se vraćamo, a samim tim što smo redovni gosti, onda vam i ne trebamo govoriti kako se ovdje osjećamo. Ono što nas raduje prilikom svakog našeg novog dolaska jesu novi sadržaji, ljepše uređenje, pa smo tako ovaj put oduševljeni novim sadržajima koje smo uspjeli vidjeti u prelijepom ambijentu parka „Ravne 2“, a lijepe promjene su uočljive i na lokaciji samih tunela, tako da sada ne moramo strepiti od vozila, jer je sve pretvoreno u pješačku zonu, a plus je i Aleja suvenirnica koja je jako lijepo uređena i pregledna za nas koji želimo nešto ponijeti za uspomenu iz Visokog. – kazala nam je grupa gostiju iz Slovenije, koje smo također sreli na Ravnama.

Pored pomenutih organiziranih grupa, Visoko je postalo i mjesto rezervisano za školske ekskurzije iz naše zemlje, a ove nedjelje u posjeti su nam bili školarci iz Mostara.

I dok su gosti obilazili kompleks Ravne i uživali u svim čarima koje im se nude, sreli smo i neumornog uposlenika Fondacije Musu, čovjeka zaduženog za sve infrastrukturne projekte Fondacije, koji je obilazio goste i u razgovoru s njima osluškivao njihove potrebe, te ono što je potrebno napraviti da bi gosti bili još zadovoljniji.