BOSANSKE PIRAMIDE tokom 2020. putuju u Ameriku, Njemačku, Francusku, Bugarsku, Makedoniju, Poljsku, Italiju, Indiju, Sudan…

Nakon posjete istočno-afričkim zemljama tokom mjeseca januara (Etiopija, Kenija, Uganda, Tanzanija), te zemljama juga Afrike (Južna Afrika, Swaziland, Zimbabwe) u februaru, pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić već ima popunjen raspored istrraživanja i predavanja za ostatak 2020.

Ove godine planirane su tri posjete Sjedinjenim Američkim Državama i učešće na nekoliko međunarodnih konferencija. U februaru, prva je na redu popularna UFO MegaCon konferencija na sjeveru Nevade u gradu Lauglhlin s predavanjem dr. Osmanagića 15. feburara. Početkom aprila on se vraća u Nevadu, ovaj put u Las Vegas gdje će biti vodeći govornik na konferenciji ‘International Symposium of Quantum Consciousness & Healing’ s prezentacijom 4. aprila. Nakon toga, držaće predavanja u bibliotekama u Hendersonu (6. aprila) i Summerlin Cityju (7. aprila). Desetog oktobra slijedi prezentacija 10. oktobra na velikoj konferenciji o piramidama u Čikagu (Illinois) te 13. oktobra u Houstonu (Texas).

U martu Osmanagić je ponovo gost na Frankfurter Ring-u (Frankfurt, Njemačka) s večernjim predavanjem 6. marta i cjelodnevnim workshop-om 7. marta. Proljetnu ravnodnevnicu provešće na jugu Francuske u istraživačkom pohodu ali i predavanjima 21. marta (Bugarach) i 23. marta (Tuloun).

April označava povratak u Bugarsku i seriju predavanja i posjeta megalitnim lokacijama od 10-14. aprila. U Skopju (Sjeverna Makedonija) priprema se jos jedna velika prezentacija 15. aprila.

Nakon ljetnog perioda i brojnih aktivnosti i dočeka mnogobrojnih gostiju, istraživača, volontera i medija, promotivne aktivnosti se nastavljaju tokom jesenjih i zimskih mjeseci.

U septembru je planirana konferencija o piramidama u poljskom Wroclav (12. septembar). Od 1.-8. novembra u pripremi je konferencija i sitraživačko putovanje na Sardiniju (Italija). U decembru se očekuje posjet sudanskim piramidama i predavanje na univerzitetu u Khartoumu, Koncem decembra dr. Semir Osmanagić bi trebao predavati na globalnoj konferenciji o piramidama u Bengaluru (Indija) nakon čega slijedi posjeta megalitima na sjeveru Bangladeša i predavanje u gradu Sylhet (Bangladeš).

Interes za otkriće najstarijih svjetskih piramida te energetski aspekti bosanskih piramida ne prestaju da plijene pažnju iz svakog ugla Planete. Piše se nova historija, a taj zamah dolazi iz Visokog.