Boje koje morate imati u ormaru ove jeseni i zime

Prema riječima vrhunskih modnih dizajnera, pred nama je vrlo kraljevska 2022./2023. sezona. O tome govore boje koje svakodnevno susrećemo na modno osviještenim pripadnicama ljepšeg pola, ali i na muškoj populaciji sklonoj praćenju trendova.

Ovo su boje koje za sezonu jesen zima 2022./2023. morate imati u svom ormaru!

Kraljevsko ljubičasta

Veza ljubičaste boje s kraljevima i kraljicama datira još iz antičkog svijeta, gdje je bila cijenjena zbog svojih odvažnih nijansi i često rezervisana za visoki stalež. Perzijski kralj Kir je usvojio ljubičastu tuniku kao svoju kraljevsku uniformu, a neki rimski carevi zabranili su svojim građanima da nose ljubičastu odjeću pod prijetnjom smrtne kazne. U Bizantijskom carstvu vladari su nosili lepršave ljubičaste haljine i svoje ukaze potpisivali ljubičastim mastilom, a njihova djeca su opisivana kao „rođena u purpuru“. Kao takva, kraljevsko ljubičasta je naprosto neizostavna.

Bejbi roza

Svijetla bejbi ili Barbi roza boja je posvuda u posljednjih šest mjeseci i to otkako je Valentino kreirao potpuno vruću roze kolekciju za jesen/zimu 2022./23. Pošto je svaka poznata ličnost već nosila takvu nijansu, za očekivati je pomak ka malo prigušenijoj bejbi rozoj.

Cijan zelena

Ovaj ton zelene koji nastaje miješanjem plave i zelene boje daje poseban dašak glamura koji ove sezone ne smijete izostaviti.

Azurno plava

Ova nijansa plave je svijetla poluprozirna zelenkasto-plava boja. Svakako pogledajte ponovo monolog Mirande Priestly iz filma Đavo nosi Pradu kako biste saznali o pravom modnom porijeklu ove nijanse.

Vatreno crvena

Narandžasta je možda bila boja ljeta, ali dizajneri su spremni ove jeseni pojačati vrućinu sa gorućom crvenom bojom. Nijansa je totalni klasik pa svakako provjerite svoje ormare prije nego što se odlučite za nešto novo.

Keli zelena

Razigrana, vesela, lijepa. Zelena je definitivno posebna boja, te ako je ove sezone želite nositi, neka to bude boja vašeg sakoa ili kaputa.