Bilten aktivnosti PS Visoko za period 29. august – 2. septembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni period prijavljeno je 6 krivičnih djela i to: ugrožavanje sigurnosti, nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge, krađa, teška krađa i nasilničko ponašanje.
  2. Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, tučom (2x) i fizičkim napadom na drugog i prosjačenjem na ulici.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 118 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 47 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (7 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistovanim vozilom, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 28 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO