Bilten aktivnosti PS Visoko za 19. august 2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti” i “Krađa”.
  2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK (“Naročito drsko ponašanje” i “Omalovažavanje OSL-a”).
  3. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 47 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Također, policijski službenici PS Visoko napisali su 8 prekršajnih naloga koji su u prethodnom periodu evidentirani na raskrsnicama koje su pokrivene video nadzorom i LPR kamerama i to 7 prekršajnih naloga zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla i 1 prekršajni nalog zbog nepropisnog prestrojavanja ili skretanja u raskrsnicama.

  1. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO