Bilten aktivnosti PS Visoko za 28. august 2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo.
  2. Evidentirana su četiri narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK (3 x Tuča i Naročito drsko ponašanje)
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 39 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 23 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilo pod uticajem alkohola, nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Također, policijski službenici PS Visoko napisali su 2 prekršajna naloga koji su u prethodnom periodu evidentirani na raskrsnicama koje su pokrivene video nadzorom i LPR kamerama i to 1 prekršajni nalog zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla i 1 prekršajni nalog zbog nepropisnog prestrojavanja ili skretanja u raskrsnicama.

  1. Na zahtjev građana izvršeno je 9 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO