Bilten aktivnosti PS Visoko za 22. august 2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentirano je jedno narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK (“Prosjačenje”).
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta tri saobraćajne nezgode u kojoj je na vozilima nastupila manja materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 24 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 9 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Također, policijski službenici PS Visoko napisali su 22 prekršajna naloga koji su u prethodnom periodu evidentirani na raskrsnicama koje su pokrivene video nadzorom i LPR kamerama i to 14 prekršajnih naloga zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla i 8 prekršajnih naloga zbog nepropisnog prestrojavanja ili skretanja u raskrsnicama.

  1. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

fb-share-icon0