Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za period 4. – 7. novembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko u navedenom periodu prijavljeno je jedno krivično djelo krađe i jedno krivično djelo oštećenja tuđe stvari.
  2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog i jedan prekršaj omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 99 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 41 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 21 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO