Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za period 26-29.07.2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni period prijavljeno je 5 krivičnih djela i to: posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge, krađa, teška krađa, nasilje u porodice i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
  2. Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira tučom i naročito drskim ponašanjem.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 5 lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 35 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 13 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršena je 21 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO