Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za period 20. – 22. septembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko, u navedenom periodu, prijavljena su 2 krivična djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge i jedno krivično djelo krađe.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo neutvrđen stepen povreda, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 86 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 22 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (2 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita ( 2 vozača ), upravljanje vozilom bez važeće registracije, upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja vozilom, prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza prema pješacima, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 10 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO