Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za period 13. – 15. septembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko u navedenom periodu prijavljena su 3 krivična djela i to: posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge, krađa i teška krađa.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 8 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 25 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 15 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO