Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za period 10. – 12. januar 2020. godine

  • Na području PS Visoko u navedenom periodu prijavljena su dva krivična djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge i jedno krivično djelo krađe.
  • Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira nedozvoljenim posjedovanjem i nošenjem hladnog oružja – noža.
  • Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  • Policijski službenici kontrolisali su 104 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 63 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (8 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita (4 vozača), prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne zimske opreme u vozilu, nepoštivanja obaveza vozača prema pješacima i nepropisno parkiranje.
  • Na zahtjev građana izvršeno je 17 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Napominjemo da je od 03.12.2019. godine na više lokacija i u planiranim dnevnim i noćnim terminima, aktivan novi mobilni radarski sistem Trucam.

Policijska stanica Visoko