Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 7. i 8. oktobar 2019. godine

Bilten aktivnosti PS Visoko za 7.10.2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela (“Paljevina” i “Ugrožavanje sigurnosti”).
  2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK (Tuča i Naročito drsko ponašanje)
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 18 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 4 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

Bilten aktivnosti PS Visoko za 8.10.2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljeno krivičnih djela.
  2. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih narušavanja JRiM-a.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta pet saobraćajnih nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 16 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 9 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO