Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 31.3.2019. i lokacije radarskih kontrola

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge, jedno krivično djelo teške krađe i jedno krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
  2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira tučom i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 36 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 18 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (8 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO