Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 28.2.2019. i lokacije radarskih kontrola

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo izazivanja opće opasnosti i jedno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 71 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili 40 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO