Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 25. i 26. decembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko u navedenom periodu prijavljeno je jedno krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojne droge, te jedno krivično djelo teške krađe.
  2. Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, fizičkim napadom na drugog, naročito drskim ponašanjem i nepostupanjem po naredbi ovlaštenog službenog lica.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 7 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 3 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje brzine i nepropisno parkiranje.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

NAPOMENA: Od 03.12.2019. godine na više lokacija i u planiranim dnevnim i noćnim terminima, aktivan je novi mobilni radarski sistem Trucam.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO