Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 23. i 24. septembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti i jedno krivično djelo izazivanja opće opasnosti.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 37 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (3 vozača), prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 13 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO