Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 2. oktobar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo oduzimanja tuđe pokretnine i jedno krivično djelo šumske krađe.
  2. Evidentirana su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog, upućivanjem prijetnji i naročito drskim ponašanjem.
  3. Nije bilo izvršenih uviđaja saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 39 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 9 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine, nepoštivanje obaveza prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO