Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 2. decembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo nasilja u porodici i jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge.
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.
  3. Izvršen je jedan uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilu pričinjena manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 5 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 7 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama i nepropisno parkiranje.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

NAPOMENA: 03.12.2019. godine na više lokacija i u planiranim dnevnim i noćnim terminima, bit će aktivan novi mobilni radarski sistem Trucam.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO