Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 19. decembar 2019. godine

  1. Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge, te jedno krivično djelo izazivanja opće opasnosti.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 21 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili ukupno 6 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine i nepropisno parkiranje itd.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

NAPOMENA: Od 03.12.2019. godine na više lokacija i u planiranim dnevnim i noćnim terminima, aktivan je novi mobilni radarski sistem Trucam.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO