Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 15.7.2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.
  2. Evidentirana su četiri narušavanja javnog reda i mira gdje je tom prilikom prijavljeno jedanaest lica (4x “Hazardne igre i igre na sreću na javnom mjestu”, 5x “Nepostupanje po naređenju OSL-a”, 2x “Naročito drsko ponašanje.”).
  3. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 22 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 10 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO