Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 14.8.2019. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentirano je jedno narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK (“Naročito drsko ponašanje”).
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojoj je na vozilima nastupila manja materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 15 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 7 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita i važeće registracije, nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Također, policijski službenici PS Visoko napisali su 52 prekršajna naloga koji su u prethodnom periodu evidentirani na raskrsnicama koje su pokrivene video nadzorom i LPR kamerama, i to 42 prekršajna naloga zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla i 10 prekršajnih naloga zbog nepropisnog prestrojavanja ili skretanja u raskrsnicama.

  1. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO