Bilten aktivnosti Policijske stanice Visoko za 10.3.2019. i lokacije radarskih kontrola

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, neovlaštenim ulaskom i zadržavanjem na privatnom posjedu bez odobrenja vlasnika.
  3. Nije bilo izvršenih uviđaja saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 98 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 19 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (1 vozač), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Rasporede radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO