BEZ PREDAHA | Humanitarci sa Buka posjetili dvije jetimske porodice u Vitezu i Travniku

Samohrana majka iz mjesta Krušćica kod Viteza, živi sa dvoje dječice. Djevojčica je treći razred, a dječak drugi razred. Nesretnim slučajem u šumi, otac je poginuo kada su djeca bila male bebe. Žive u veoma neuslovnom prostoru, neurednom i zapuštenom. Minimalna primanja nisu dovoljna da bi majka svojoj djeci osigurala osnovne potrebe.

Zahvaljujući akciji koju su pokrenuli naši dobri aktivisti, danas su ove jetime obradovali odjećom, obućom, ruksacima, priborom, hranom higijenom i novčanom pomoći u iznosu od 1.100 KM. Ovoj su nejakoj dječici uljepšali jedan dan, unijeli im malo radosti i vedrine.

Druga porodica koju su danas obišli je samohrana majka koja živi sa maloljetnom kćerkom u mjestu Potok kod Travnika. Otac je preselio od teške bolesti, a one žive od minimalnih primanja. Ovu porodicu obradovali su hranom, odjećom, obućom, ruksakom i priborom, te novčanim iznosom od 1.200 KM.

Molimo Gospodara Svjetova da sve one koje je zadesila nevolja ili neka teška briga izbavi iz iskušenja i olakša im ovozemaljsku patnju. Zahvaljujući dobru i podršci koju pružate ovim akcijama, danas će nejaka dječica zaspati nasmijana. Allah vam svako dobro podario.

Humanitarci sa Buka!