„Balkan Madness“ u parku Ravne 2 by Bartolomej Stanković

„Arheološko-turistički park Ravne 2“ u nedjelju, 13. septembra, ima čast ugostiti bosanskohercegovačkog pijanistu Bartolomeja Stankovića, koji će u 16:33 sati na ljetnoj pozornici „Vremeplov“ održati solistički koncert za posjetioce parka.

BALKAN MADNESS BH edition je CD album Bartolomeja Stankovića na kojem se nalaze odabrana djela za klavir bosanskohercegovačkih kompozitora kao što su: Milan Prebanda, Milan Jeličanin, Vlado Milošević, Vojin Komadina, Josip Magdić, Asim Horozić, Dražan Kosorić, Armen Škobalj, David Mastikosa i Samir Fejzić.

Bartolomej Stanković, je bh. pijanist i docent na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Muzičko obrazovanje započeo je u klasi prof. Bahrije Šabanović u Visokom (1997), a Srednju muzičku školu Sarajevo završava u klasi prof. Angeline Bojović-Pap (2006). Magistrirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. em. Pavice Gvozdić (2011). Postdiplomski  studij na akademiji Steinway Academy u Veroni završio je u klasi pijaniste Federica Gianella (2012). Usavršavao se na seminarima eminentnih klavirskih pedagoga.

 Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i internacionalnim takmičenjima, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za projekt „KLAVIR – kroz historiju i građu“ koji je kao koncertna prezentacija predstavljen u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na 27. muzičkom biennalu u Zagrebu predstavljao je Bosnu  i Hercegovinu (2013).  Sarađivao je sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Sarajevskom filharmonijom i održao preko 60 solističkih koncerata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji i Austriji. Izdavačka kuća Nota Bene Records (Zagreb) objavila je njegov prvi nosač zvuka – CD album “Balkan Madness BH edition” s djelima odabranih bh. kompozitora (2018). Iste godine, na koncertnoj turneji u 8 gradova Bosne i Hercegovine (SBK), promovirao je CD album i djela bh. kompozitora.

Srdačno Vas pozivamo da u nedjelji uživamo zajedno uz zvuke klavira i pozitivnu vibraciju.

Ulaz i parking su, kao i uvijek, besplatni.