B. Mahala: Nesigurne ceste, blato, zapuštena infrastruktura i nebriga gradskih vlasti

Premijer ZDK Mirza Ganić i Esad Semić posjetili sa saradnicima B. Mahalu: Nesigurne ceste, blato, zapuštena infrastruktura i nebriga gradskih vlasti

“Krenuvši sa Šehidska česme koja je u završnoj fazi dogradnje i uređivanja, obišli smo dva propusta za izlaz na regionalni put Kakanj – Visoko koja predstavljaju sigurnosni problem za mjestane vec 10-tak godina, jer su izlazi nepregledni.

Dalje smo obišli lokalnu česmu na Brijestu koju su uredili mještani ove godine, te zaseoke Brijesta, Sokačića i Karavlica.
Problem ova tri zaseoka je prvenstveno propali stari put izgrađen 1974., a trenutno ga održavaju mještani.

Zatim smo obišli stari makadamski put u Krčevini. Put kojim školarci najčešće idu u školu. Mještani su nam kazali kako ovom sporednom putu nedostaje da se ugradi bar tamponski materijal kako bi se riješili blata i olakšali njihovoj djeci put do škole.

Ovdje smo se susreli sa našim domaćinom Džikić Ekremom koji se godinama bori i skoro sam svojim sredstvima održava ovaj put zbog naših najmlađih.

Dalje s ovim putem stigli smo do naselja Rosulje koje pored dva makadamska pravca – Dobrinje i Seoca, ima također jedan krak starog asfalta iz 1974.
godine. Problem i ovog naselja je putna infrastruktura.

Od Rosulja samo otišli do zapostavljenog dijela naselja Huskići. Ovaj dio naselja je uvijek izostavljan iz svake akcije. Tako da Huskići imaju još uvijek i neriješen sistem kanalizacije, vodosnadbijevanja i putne infrastrukture.

Nekoliko zaseoka imaju propale puteve iz 1974. a koje održavaju mještani.

Obišli smo i zaseok Klanac, koji nas spaja sa susjednim Hlapcevicima, gdje također najveći problem predstavlja putna infrastruktura.

Na kraju smo obišli novu dionicu puta Drage koju su mještani pripremili svojim sredstvima ali nikada još nije asfaltirana, te dječije igralište koje su vrijedni stanovnici ovog kraja i donatori izgradili svojim sredstvima u vrijednosti oko 15.000 KM.”

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!