AUSTRIJSKA AMBASADORICA U BIH Ulrike Hartmann posjetila tunele Ravne: Ovo je fenomenalno!

Nova ambasadorica Austrije u našoj zemlji, njezina ekselencija Ulrike Hartmann, posjetila je u srijedu 29.januara 2020.godine Visoko, a u sklopu posjeta Visokom nezaobilazan je bio i dolazak u tunele Ravne i Kompleks Ravne.

Ambasadoricu je kroz Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne proveo direktor Fondacije dr Semir Osmanagić, te je upoznao sa tunelskim kompleksom, ali i svim zbivanjima u Bosanskoj dolini piramida. Interesantno, ambasadorici Hartmann ovo nije bio prvi posjet Bosanskoj dolini piramida.

– Ovdje sam na kratko dolazila još prije devet godina, ali tada nisam uspjela obići toliko kao što sam danas sa dr. Osmanagićem. Ovo je fenomenalno! Posebno ovaj vazduh, nisam ljekar, ali osjećam da je zdrav i da se može lijepo disati, a oduševili su me i brojni tunelski prolazi, ovo je nešto posebno i drago mi je da se što je moguće iskoristi. Vidim da dolaze turisti i to mi je drago, a posebno mi je drago da sam vidjela mnogo ljudi koji žive ovdje, to je dobar znak da je ovo mjesto posebno i treba ga iskoristiti na pravi način. – kazala nam je ambasadorica Hartmann.

Iako je na mjesto ambasadorice došla tek nedavno, među prvim obilascima bilo je Visoko i Bosanska dolina piramida, a kako nam je kazala, nakon ovog posjeta, Visoko će postati nezaobilazno mjesto za posjete.

– Ovamo ću se vraćati sigurno i privatno sa prijateljima i gostima koji mi dođu. Goste privatno odvedem na tradicionalna mjesta, u Višegrad, Mostar, a u budućnosti među tim gradovima će biti i Visoko. – kazala nam je ambasadorica Austrije u BiH, Ulrike Hartmann.