ARNAUTOVIĆI – RASKRSNICA PUNA UPITNIKA

Saobraćajne crne tačke, opasna mjesta na koja se upozoravaju vozači česta su na putevima u BiH.

Kada su u pitanju lokalni putevi prava su rijetkost. Jedna potencijalna crna tačka je na putu Arnautovići- Uvorići ili raskrsnici Arnautovići- Mulići- Uvorići. Evidentan je nedostatak vertikalne signalizacije u koje uključujemo i ogledala za preglednost saobraćaja. Od svega jedan znak stop, jedno ogledalo, i to je to. Ko na raskrsnici sa podvožnjakom ima prednost. Pomalo zbunjujuće.

Prednost imaju vozači koji iz Arnautovića skreću ispod podvožnjaka prema Uvorićima ili iz Uvorića prema Mulićima. Iako pravac, put za Muliće, Bosniće i Porječane nije put sa pravom prvenstva. Zato bi popularna žuta baklava sa bijelom podlogom trebala biti postavljena sa dodatkom da je put sa pravom prvenstva prema Uvorićima. Ako ništa postoji pravilo desne ruke koje treba poštovati i propuštati vozače koji dolaze ili nedolaze ispod nepreglednog podvožnjaka.

Na ovaj saobraćajni upitnik da dodamo da visina podvožnjaka tjera kamione i autobuse koji dolaze iz pravca Ozrakovića i Arnautovića da koriste traku koju koriste vozači koji dolaze iz Uvorića. Niža je i samo tako je moguće da kamioni i autobusi prodju. Sreća je da na ovom saobraćajnom čvorištu nije bilo većih udesa.

Vertikalna signalizacija bi dobro došla, jer priča da lokalni vozači znaju za problem, više ne dolazi u obzir.