AMEL TUKA: Bosanska dolina piramida je bogatstvo naše zemlje

Bosansku dolinu piramida posjetio je i najbolji bh. sportista za prošlu godinu i najbolji bh. atletičar Amel Tuka. Iako mu je ovo bio prvi posjet, utisci su bili sjajni.

– Ovo je bio moj prvi dolazak i mogu reći da jedva čekam ponovo doći i nadam se detaljnije obići sve lokacije zajedno sa dr. Semirom Osmanagićem. Zaista mi je bila velika čast upoznati dr. Osmanagića i moram reći da imamo izuzetno veliku osobu u svom poslu i to trebamo cijeniti, kao i ovo mjesto, a najmanji doprinos koji možemo dati jeste dolazak ovamo, posjet, da osjetimo i vidimo tu posebnu energiju koju daje ovo mjesto. Prvi dolazak je bitan, da nas privuče, a siguran sam da ćemo kasnije svi češće dolaziti i svi zajedno raditi na promociji ovog mjesta u središtu naše zemlje. – ispričao nam je Amel.

Posjet je iskoristio i za dogovore, te jedan poseban test koji će uskoro biti i realiziran.

– Dok smo obilazili tunele Ravne pričali smo i dogovorili se da ćemo ovdje raditi i jedan test, jedan eksperiment, tačnije analizu mog oporavka. Inače, kroz svoje treninge oporavka radim na tome i volio bih provjeriti kako će ovo mjesto utjecati na mene, a inače i sve što pročitam, čujem i vidim, volim i sam da se uvjerim i provjerim, tako da ćemo raditi test, da provjerimo da li ova mjesta imaju efekta na sportiste, da li se tijelo brže oporavlja nakon napora i da li se brže rješavamo umora, te kakav općenito utjecaj na tijelo sportiste imaju ove lokacije. – kazao nam je Amel.

Na kraju je pozvao i sve Bosance i Hercegovce, ali i ljude iz cijelog svijeta na dolazak u Bosansku dolinu piramida.

– Savjet i poziv našim ljudima da u svoje kalendare uvrste jedan dan za posjet ovim lokacijama, posebno ljudi iz BiH, jer je to naše bogatstvo, bogatstvo naše zemlje, a naravno poziv i ljudima iz regije, ali i cijelog svijeta da dođu, vide ove ljepote i ovu ljubav koja se širi odavde. Kroz posjet sam vidio i brojne mogućnosti i mislim da ove lokacije nude i brojne sportske sadržaje, recimo organizaciju raznih takmičenja za djecu, ali i odrasle. Što se mene lično tiče, ovo mi je bio prvi dolazak, a namjera mi je da i u budućnosti češće dođem. – kazao nam je na kraju Amel Tuka.