Almir Ljeskovica (SDA) – Vaše povjerenje doživljavam kao čast i obavezu

Vaše povjerenje da vas predstavljam u Gradskom vijeću, poštovani sugrađani, doživljavam kao čast i obavezu da svoje znanje i iskustvo usmjerim na poboljšanje uvjeta života u našem gradu.

Bit ću sretan ukoliko mi omogućite da na taj način vratim barem djelić duga koji svi osjećamo prema svome zavičaju, prema sredini u kojoj smo odrasli, u kojoj živimo, radimo, i koja nam je toliko toga dala.

Za dijalog i kompromise uvijek mora biti spremnosti i volje, u životu inače, a posebno u Gradskom vijeću. Od dijaloga ne treba odustati ni onda kada se naše razlike čine nepremostivima.

Ipak, od nekih temeljnih principa se ne odustaje. Nikada neću praviti kompromise u vezi relativizacije i rehabilitiranja ratnih zločina i zločinaca, povećavanja nameta za građane i netransparentnog odlučivanja unutar interesnih skupina iz sjene i iza zatvorenih vrata. Elementarno demokratsko pravo građana je da imaju potpuni uvid u rad svojih predstavnika na nivou lokalne vlasti koje su sami birali.

Našim sugrađanima se mora omogućiti da u potpunosti prate sve sjednice Gradskog vijeća i svjedoče načinu na koji se donose odluke koje se tiču njihove budućnosti.

Moji prioriteti i oblast užeg interesovanja u radu budućeg saziva Gradskog vijeća bit će teme poput privrede, poljoprivrede, cijena komunalnih usluga i ostalih nameta, stanje kulture i sporta, te položaj mladih u našem gradu.

Visoko je kraljevski grad koji zaslužuje, a sa Mirzom Ganićem na čelu kao gradonačelnikom, može puno, puno bolje!

ALMIR (HARIS) LJESKOVICA

Rođen 1992. godine u Kiseljaku. Po zanimanju magistar ekonomskih nauka. Zaposlen u privatnoj kompaniji na poslovima prodaje. Kao sportista bio pozivan u reprezentaciju BiH u nogometu za mlade do 19 godina. Predsjednik je GO AM SDA Visoko, a po funkciji član KO AM SDA ZDK i GO SDA Visoko. Izabran je za člana Predsjedništva AM SDA BiH. Neoženjen.

Ukoliko dobije povjerenje sugrađana, Almirovo djelovanje u Gradskom vijeću će biti bazirano i na nove generatore rasta i poboljšanje uslova života u Visokom, kroz veću podršku privrednicima i poljoprivrednicima, turizmu, kako bi bili stvoreni preduslovi za veće zapošljavanje i samozapošljavanje.

Kao mlad čovjek koji ima svježe ideje trudit će se da kreira adekvatne uslove za primjenu svih pravnih propisa koji tretiraju mlade, radit će na stvaranju uslova za realizaciju poslovnih ideja mladih inovatora, poboljšanju stambene politike prema mladim, stimulisanju povećanja stepena obrazovanja mladih, omogućavanju značajnijeg aktivizma mladih, te na povratku starg sjaja kulturnom i sportskom životu u našem gradu.