Aida Memišević Ihtijarević: I mi u BiH živimo američki san!

Influenseri, blogeri, copywriteri, brend ambasadori, content writeri… Internet, odnosno Instagram pojmovi sa kojima se sve češće susrećemo iako često baš i ne znamo pravo značenje.

U svakom slučaju Instagram je u svijetu, a polako počinje i kod nas, jako oružje koje koriste svi brendovi, firme, proizvođači koji žele povećati rast proizvodnje i prodaje.

Tako smo naišli na jednu zanimljivu Instagram objavu na profilu naše sugrađanke koji svakodnevno dobiva nove pratioce.

O čemu se radi, pročitajte u nastavku.

– “Moram reći da vam se divim SAD!  Imate svoje tradicije i praznike koji izgledaju toliko atraktivno kao Halloween, Dan zahvalnosti, Valentinovo, Crni petak …

Smatram ih vrlo zanimljivim, ali i vrlo komercijaliziranim. Oprostite ako griješim. Ono što me još više zabavlja je želja ostatka svijeta, uključujući nas u Evropi, da želimo biti poput vas.

Svake godine se pojavi neki novi praznik koji dolazi preko okeana. Ali budimo iskreni, ne trebamo tako. Mislim, Francuska, Belgija, Nizozemska, Luksemburg i Monako, Portugal, Španjolska, Andora, Italija, Malta, San Marino i Vatikan, Njemačka, Švicarska, Lihtenštajn, Austrija, Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska,  Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Rumunjska, Bugarska, Grčka, i europski dio Turske, Estonija, Latvija, Litva, Bjelorusija, Ukrajina, Moldavija, europski dio Rusije, i kavkaske zemlje Gruzije, Armenije i Azerbejdžana, pa toliko smo antikni, zanimljivi, puni historijskih činjenica, tradicija i praznika.  Zašto ne bismo njegovali svoju evropsku tradiciju?

Kako god, neka Bog blagoslovi Ameriku ❤”.

https://www.instagram.com/p/B5fzJxOFz52/?igshid=1i7wqzxpkcsa8