Adnan Harmandić za Sport1: Idemo po pobjedu za sampouzdanje pred put u Ljubuški

Trener rukometaša Bosne iz Visokog uoči meča prvog kola protiv Lokomotive iz Brčkog.

Rukometaši Bosne Vispak u novu sezonu ulaze sa novim trenerom. Ekipu je pred prekid prošle sezone preuzeo Adnan Harmandić, koji obavlja funkciju trener-igrač.

– Za mene je ovo sasvim novo iskustvo, ali olakšavajuće je što poznajem ekipu i duže vremena smo na okupu. Neobično mi je što ih gledam sa druge strane linije i odjednom si sada jednom čovjeku trener, saigrač i psiholog. Dosada je sve bilo okej, a nadam se da će tako i ostati, ističe Harmandić i nastavlja o odnosu sa saigračima, kojima je sada trener.

– Na startu sam napravio distancu – na treningu radimo kao da se ne poznajemo, radimo profesionalno, a druženje je na redu prije i poslije treninga, riječi su trener Bosne.

O svom statusu u ekipi ističe:

– U biti za obje strane je bolje da igram što manje. Za mene da malo i odmorim i polagano privodim karijeru kraju, a s druge strane mojom manjom minutažom drugi će dobijati šansu.

Bosna će sutra dočekati Lokomotivu iz Brčkog.

– Svaka prva prvenstvena utakmica je najteža, jer ekipe nisu svjesne u kojem su stanju. Postoji trema i strah. Mogu reći da će Lokomotiva biti nezgodan rival svakom, jer je to ekipa koja puno trči u oba pravca. Kratko završavaju napade, neugodni će biti svakoj ekipi. Mi naravno idemo po pobjedu da sa što više sampouzdanja otputujemo na gostovanje u Ljubuški, rekao je Harmandić.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba