Večeras u 19h bit će održana promocija knjige Adisa Deljkovića, “Rat i mir u Nagorno – Karabahu”

Poznati urednik magazina “Global” i vanjskopolitičke redakcije BHT 1 , Adis Deljković, naš sugrađanin, izdao je novu knjigu, “Rat i mir u Nagorno-Karabahu”, koju će pred visočkom publikom, u okviru obilježavanja 29.augusta – Dana grada Visokog, večeras u 19h promovisati u Kulturnom centru Altindag – Visoko. 

Promotori knjige bit će Erol Avdović novinar i dopisnik iz New Yorka, Jahja Muhasilović, profesor međunarodnih odnosa, a moderator će biti Elvir Bucalo, novinar.

Uvaženi gosti promocije bit će Rusif Huseynov, direktor Topchubashov centra (Baku, Azerbejdžan).

Podsjećamo, vijest o novoj knjizi, Adis je objavio na svom fb profilu, te obradovao mnoge koji prate njegov rad.

“Dragi moji, s velikim zadovoljstvom javljam da je danas iz štampe izašla moja druga knjiga „ Rat i mir u Nagorno-Karabahu“. Nakon knjige „Moj put u Palestinu“ u ovom putopisu napisanom novinarskim stilom, opisujem još jedan do nedavno „zamrznuti konflikt“ na osnovu onoga što sam zabilježio tokom priprema televizijskih reportaža u Nagorno-Karabahu u Azerbejdžanu. Ova knjiga ne govori samo o ratu, nego i o bogatoj kulturi i znamenitostima Azerbejdžana i prijestolnice Bakua, koji je posljednjih godina doživio ekonomski procvat.

Zahvaljujem se recenzentima uvaženim Stjepanu Mesiću, Zlatku Lagumdžiji i Erolu Avdoviću na ocjeni moje knjige. Hvala i Rusifu Huseynovu, direktoru Topchubashov centra iz Bakua, na podršci da ova knjiga dođe do vas.”