620 učenika i 70 nastavnika iz Sarajeva proveli nezaboravan dan u Kompleksu „Ravne 2“

620 učenika i još sedamdeset nastavnika, kao i drugog osoblja sarajevske Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u petak, 24. maja je posjetilo Kompleks Ravne u Visokom, te Prahistorijski podzemni labirint Ravne i Arheološko – turistički park „Ravne 2“.

Mališani svih razreda ove škole imali su priliku uživati u brojnim sadržajima parka „Ravne 2“, educirati se o brojnim sadržajima koje su im predstavili uposlenici Fondacije, te uživati u igri u predivnom i sigurnom okruženju ovog jedinstvenog parka na našim prostorima.

– „Ideja o dolasku kompletne škole na izlet u Visoko rodila se preko Aktiva direktora, gdje smo saznali da su neke sarajevske škole već dolazile ovamo, pa smo se odlučili za svu djecu organizirati jedan zabavno-edukativni izlet. Učenici starijih razreda obišli su i tunele Ravne, dok su sva djeca uživala u brojnim sadržajima koje nudi ovaj park, kao i igri i zabavi. Zaista smo imali jedan predivan dan u prirodi, ne tako daleko od Sarajeva, prezadovoljni smo i već smo odlučili da prvi jesenji izlet nakon povratka u školske klupe ponovo bude na ovo predivno mjesto.“ – kazala nam je direktorica Nevzeta Doljančić.

Mališani su imali priliku obići sve sadržaje parka, održana su i posebna predavanja i prezentacija parka, a ono što je posebno obradovalo školsko osoblje, jeste da se djeca nalaze na čistom i sigurnom mjestu, udaljena od gradske gužve, automobila i u predivnoj prirodi ispunjenoj brojnim edukativnim sadržajima.

Ideja o dolasku rodila se i nakon što su iz Fondacije, kao redovni vid aktivnosti, ovoj školi poklonili za školsku biblioteku knjige dr. Semira Osmanagića, a gosti su se zahvalili Fondaciji na prekrasno osmišljenom i provedenom danu u jedinstvenom parku „Ravne 2“, kao i kompaniji „Centrotrans“ koja je angažirala čak 13 autobusa, kako bi sva djeca mogla biti dio ovog prekrasnog izleta.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE NA NAŠOJ FB STRANICI