210 članova Taekwondo Kolektiva Bosna polagalo za viša učenička zvanja

U nedjelju, 22. decembra, održano je polaganje za više pojaseve – viša učenička zvanja u Brezi u sportskim prostorijama Islamskog centra, gdje je polaganju pristupilo 210 članova Taekwondo Kolektiva Bosna iz 11 punktova i 4 grada.

Domaćin ovog polaganja je bio klub Taekwondo Bosna Breza. Polaganje je izvedeno od devetog do prvog kupa. Polagači su pokazali odlično znanje iz poomsi, razbijanja daski i drugih vještina potrebnih za uspješno polaganje.

Ispitivačku komisiju činili su Edin Kajević – Kaja, glavni i odgovorni majstor 5. dan – predsjednik TKD Kolektiva Bosna, Alen Alić, predsjednik kluba Viktory Sarajevo, Almin Kajević, trener u taekwondo Kolektivu Bosna, majstor tkd 3. dan, Kerim Ahmedspahić – trener sekcije BREZA i Edin Valjevac, menadžer u Taekwondo Kolektivu Bosna koji je obavljao funkciju oficijelnog zapisničara.

Dodijeljeni su i certifikati članovima koji su položili za crni pojas DAN/POOM pred komisijom Taekwondo saveza BiH.

Također, polaganju su svojim prisustvom podršku dali i načelnik Općine Breza Munib Zaimović koji kontinuirano pomaže ovaj kolektiv, Nermin Merhemić, direktor OŠ Kiseljak Bilalovac 1, kao i roditelji koji su velika podrška radu kluba.

Polagačima, koji su uspješno položili, iskrene čestitke ispred TKD Kolektiva Bosna, a onim koji nisu više sreće drugi put.

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA!