18-godišnji Hasbulla trenutno je najveći hit interneta, evo ko je on

Ako ste posljednjih dana barem minutu proveli na Instagramu, TikToku ili Twitteru onda ste zasigurno vidjeli lice 18-godišnjeg ruskog blogera Hasbulle Magomedova.

Hasbulla ili Mini Khabib, kako ga još zovu, na društvenim je mrežama aktivan od prošle godine, no posljednjih nekoliko sedmica postao je hit zahvaljujući TikToku. Njegova popularnost trenutno je toliko velika da je youtuber Logan Paul svoju borbu protiv Floyda Mayweathera posvetio upravo Hasbulli.

Hasbulla je rođen s genetskim poremećajem (iako nije službeno potvrđeno, smatra se da je riječ o dvarfizmu) zbog kojeg mu je zaustavljen rast u ranoj dobi. Iako ima 18 godina, težak je tek 16 kilograma, a visok oko 106 centimetara. Dolazi iz ruskog grada Makhachkale odakle je i borac Khabib Nurmagomedov.

Hasbulla je zbog videa u kojem imitira slavnog borca dobio nadimak Mini Khabib i stekao popularnost u MMA zajednici. Khabibovo UFC vaganje rekreirao je s još jednim ruskim blogerom s poremećajem rasta, Abduom Rozikom, i privukao pozornost na društvenim mrežama.

Video pogledajte klikom OVDJE